עוף מטוגן

עוף מטוגן



מנה עיקרית נפלאה בנוסח יהדות איטליה. נתחי עוף במרינדה חמצמצה, מטוגנים בשמן עמוק. מנה נהדרת 

מרכיבים:
4-6מנות

4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
1 כף קליפת לימון מגוררת 
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
1 כף שום קצוץ
1 עוף מחולק ל-8 
קמח 
2 ביצים טרופות 
שמן לטיגון
קליפת לימון לקישוט

אופן הכנה:
מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, מלח, קליפות הדרים ושום. יוצקים את המשרה על העוף, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה.
(אם ממהרים אפשר לדלג על האחסנה ללילה)

ממליחים את הקמח. 

מקמחים את העוף, מנערים מעודפים וטובלים בביצה. 
מטגנים את העוף בשמן עמוק, משני צדדיו עד להזהבה. 
מוציאים ומספיגים על מגבת נייר.

מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים ברצועות קליפת לימון. מגישים חם. 


        בתאבון!!!