אנטריקוט בדקות

מצרכים:

עבור 4-6 סועדם: 
1/2 1 ק"ג נתח אנטריקוט
מרגרינה בטעם חמאה או שמן זית

2 כפות מלח גס
2 כפות פלפל גרוס עבה
2 כפות גרגירי חרדל
3 כפות רוזמרין טרי קצוץ
6 שיני שום קלופים
5 גזרים
4 בצלים
2 כוסות גבעולי סלרי קצוצים גס
1 כוס יין אדום


אופן ההכנה:

בעזרת סכין חדה דוקרים את הבשר מכל צדדיו, 
בכל דקירה יש להחדיר חצי שן שום.
לאחר מכן מורחים  היטב
במרגרינה בטעם חמאה או בשמן זית.
בקערית קטנה מערבבים את כל התבלינים ומפזרים על גבי הנתח
.

חותכים את הירקות לרבעים.

מסדרים את הנתח  בתבנית אפייה ומסביב הירקות, יוצקים כוס יין  מעליהם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (280 מעלות).

אחרי 10 דקות מנמיכים את החום ל-180 מעלות וצולים עוד כ- 15 דקות. 
בהגשה - פורסים   ויוצקים את נוזלי הבשר שהצטברו בתחתית התבנית.

*הנתח יצא מדיום רייר ואם אתם אוהבים בשר עשוי יותר הוסיפו לצלייה עוד כמה דקות.



                                                                              

                                                                                                          בתאבון!!!